Anakart Hurdaları Bilgisayar Hurdaları

Anakart Hurda Fiyatları 2020

Anakart Hurda Fiyatları 2020 yılında kayda değer bir artış sergileyerek tarihi zirvesine çıkmıştır ve şuan bu seviyelerde seyretmeye devam etmektedir. Bunun temel sebebi anakart hurdaları nın fiyatlandırmasında olan emtia borsalarındaki fiyatların tarihi rekor seviyesinde bulunması ve döviz kurlarındaki yükseliş olarak görünmektedir.

Anakart hurdalarının geri dönüşüm değerlerinde sabit olan değerlere ek olarak değişken olan değerler de bulunuyor olması fiyatlarda değişkenliklere sebep olmaktadır. Anakart hurdaları nın fiyatlandırmasındaki değişiklikleri anlamanız için bunları size net biçimde açıklayacağız.

Hurda Anakartların geri dönüşümünde dünya elementlerinin geri dönüştürülerek yeniden kullanılabilir hammaddeler haline gelmesi amaçlanmaktadır, Aslında tüm geri dönüşüm sektörünün amacı budur, yani hurda demir nasıl eritilip yeniden demir hammaddesi oluyorsa , cam tekrar geri dönüştürülüp yeniden kullanılıyorsa Elektronik atıklar da aynı şekilde yeniden kullanım maksadı ile geri dönüştürülür fakat önemli bir fark vardır , elektronik bileşenlerin içerisindeki element ve alaşımlar mikron boyutundadır ve fiziken insan eli ile ayrıştırılamaz.

Bunun çözümü elektronik atık geri dönüşümü rafinasyon prosedürleridir, yani elektronik atıklar 20 kadar element içerirler, bunların en az 10 tanesi ekonomik değeri olan elementlerdir ve bunların geri geri dönüşüm yapılarak ayrıştırılır ve saflaştırılarak yeniden hammadde olurlar. Bu elementlerden ekonomik değerleri sebebi ile dikkate alınması gerekenler bakır aluminyum demir kurşun ve kalay ağır metalleri ve altın gümüş platin ve paladyum nadir metalleridir. Kalan elementler 10 kadar olsa da toplamları bu belirttiğimiz elementlerin herhangi biri kadar bile bir değer oluşturmazlar.

Anakart hurdaları nın geri dönüşümü ile elde edilebilir elementler ve bu elementlerin miktarları elektronik hurda sınıflarına göre bellidir ve alım fiyatları bu sınıflandırmalara göre ayrışmaktadır. Yani geri dönüştürülebilri element oranları ve miktarları bellidir. Yani 1 ton elektronik kart hurdası içerisinden geri kazanılabilecek ağır metaller ve nadir metallerin oranları yaklaşık olarak sabittir ve bilinmektedir.

Anakart Hurda Fiyatlarındaki değişkenlikler bu sabit oranda geri kazanılabilir elementlerin piyasa değerlerindeki değişiklikler ve döviz kurlarındaki değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Her çeşit metal sınıfı ve nadir metal sınıfı element uluslararası emtia borsalarında işlem görür ve isminden de anlaşılabileceği gibi bu ticaret alanları borsadır ve satıcı ile alıcıların piyasadaki arz talep dengelerine göre anlaştıkları ve ticaret yaptıkları günlük haftalık aylık ve yıllık olarak değişkenlikler gösteren hareketli bir piyasa fiyatı vardır. Yani emtia fiyatları günlük hatta saatlik değişiklikler gösterebilmektedir. Bu sebeple anakart hurda fiyatları da emtia fiyatlarına bağlı olarak değişkenlikler göstermektedir.

Ayrıca emtia borsa fiyatları dolar euro veya pound cinsindendir, uluslararası ticaret temel olarak bu üç döviz ile yapılır ve ne yazıkki para birimimiz uzun yıllardır bu üç para birimine göre değer yitirmektedir ve her yıl bu üç para birimi de en az enflasyon oranında artış yönünde seyretmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz iki değişken temel sebep yani emtia fiyatlarındaki değişiklikler ve döviz cinsi olan emtia fiyatlarının kur sebebi ile de değişkenlikler göstermesi anakart hurda fiyatlandırmasının dinamik olmasına ve son dönemdeki piyasa hareketleri sebebi ile hızla yükselmesine sebep olmuştur.

Şirketimiz tüm emtia piyasalarını ve döviz kurlarını günlük ve saatlik olarak takip ederek elektronik hurda alım fiyatları listesini güncel tutmakta ve daima piyasa şartlarına göre sunulabilecek en yüksek satın alma fiyatlarını sağlamaya gayret göstermektedir.

Elinizde bulunan tüm toplu bilgisayar hurdaları , anakart hurdaları , elektronik kart hurdaları , cep telefonu hurdaları , elektronik kart hurdaları , laptop hurdaları gibi her sınıf elektronik atığın alımını yapıyoruz. Tüm toplu elektronik atıklarınızın peşin ödeme ile satınalınması için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55