Anakart Hurdaları Bilgisayar Hurdaları Elektronik Hurdaları

Elektronik Hurda Fiyatları 2022

Elektronik Hurda Fiyatları 2022 yılında dikkat çekici bir şekilde artışını sürdürmektedir, bunun sebepleri çok çeşitlidir, bu yazımızda Elektronik Hurda Fiyatları 2022 artışının gerekçelerini izah etmeye gayret ediyor olacağız. Öncelikle elektronik hurdaları yani elektronik atıkların ne olduklarını ve ekonomik değerlerini nelerin oluşturduğunu izah ederek daha anlaşılır olmasını sağlamaya çalışacağız.

Elektronik Atıklar kullanım ömrünü tamamlamış ve elektrik enerjisi kullanarak çalışan her çeşit elektronik cihazı kapsamaktadır, yani bir buzdolabı da bir elektronik atıktır bir uzaktan kumanda da bir elektronik atıktır. Elektronik atıkların ekonomik değeri geri dönüşüm yapıldıkları zaman elde edilebilecek her çeşit toprak elementinin değerleri toplamıdır. Yani bir elektronik atığın toplam değeri içerisinde bulunan geri dönüştürülebilir tüm metal ve nadir metallerin toplam değerine eşittir.

Bu konuyu biraz daha açmak gerekirse ekonomik değer hesaplanırken geri kazanım proseslerinin toplam maliyeti de dikkate alınmaktadır. Yani elektronik atıkların ekonomik değeri elektronik atık içerisindeki geri kazanılabilir madenlerin değerinin toplamından , geri kazanım proseslerinin toplam maliyetinin eksiltilmesi ile elde edilen bir değerdir. Yani toplam ekonomik fayda geri dönüştürülebilir maden toplamından geri dönüşüm masraflarının düşülmesi ile oluşur.

Geri dönüştürülebilir elementlerin en yüksek değer oluşturanları Bakır, Aluminyum ve Demirdir, ayrıca yüksek sınıf elektronik atıklar içerisinde Altın Gümüş Paladyum da bulunmaktadır, kıymetli madenler olan bu nadir metaller eser miktarda da bulunuyor olsa geri dönüşüm esnasında elde edilerek tekrar endüstri kullanımına sunulması büyük ekonomik faydalar da sağlamaktadır.

Geri kazanım prosesleri neticesinde geri dönüştürülebilir her çeşit element saflaştırılarak geri kazanılır ve elektronik atıkların geri kaznanımı sonucunda ulaştığı değer net olarak hesaplanabilir, geri kazanılabilen toplam değer üzerinden de satınalma fiyatları oluşturabilecek veriler elde edilmiş olur.

Elektronik Hurda Fiyatları 2022 yılında artışını sürdürmektedir, bunun temel sebebi elektronik atıkların içerisindeki geri kazanılabilir elementlerdeki artış değildir. Genel piyasa koşullarına göre oluşan emtia piyasalarındaki yükseliş ve döviz kurlarındaki yükseliş element fiyatlarını yükseltmekte ve element fiyatlarındaki yükseliş de elektronik hurdaların fiyatlarının yükselmesine sebep olmaktadır.

Daha detaylı açıklamak gerekirse maden fiyatlarındaki yükseliş sürmektedir, yani bakır aluminyum demir altın gümüş paladyum fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket geri dönüşüm sonucunda elde edilen bu madenlerin değeri ile oluşan elektronik hurda fiyatlarını da artırmaktadır. Ayrıca tüm uluslararası piyasalarda oluşan fiyatlar İngiliz Sterlini , Euro ve Amerikan Doları biçiminde olduğundan elektronik atıkların fiyatları Türk lirası olarak belirlenirken döviz kurları da yukarı yönlü artışı desteklemektedir, özetlemek gerekirse elektronik hurda fiyatlarının artışı maden fiyatları artışı ve döviz fiyatlarındaki artış ile paralel hareket eder ve Elektronik Hurda Fiyatları 2022 yükseliş trendindedir.

Şirketimiz her zaman piyasa koşullarına göre en yüksek fiyatlar ile elektronik atık alımı yapmaya gayret göstermektedir, bu sayede piyasadan yüksek hacimlerle elektronik atıklar almaktayız ve çevreci tesislerde geri dönüşümlerini yaparak ekonomiye kazandırmaktayız.

Elinizde bulunan her çeşit toplu elektronik atığın en yüksek fiyatlar ve peşin ödeme ile satınalınması için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız. 0 555 800 50 55. Güncel satınalma fiyatlarımıza ulaşmak için alım fiyatları sayfasını ziyaret ediniz.