Anakart Hurdaları Cep Telefonu Hurdaları Elektronik Hurdaları

Elektronik Kart Hurdası Fiyatları 2023

Elektronik Kart Hurdası Fiyatları 2023 yılında artış göstermiştir bunun temel sebebi emtia fiyatlarındaki yükseliş ve döviz kurlarındaki yükseliş olarak düşünülmelidir. Elektronik Kart hurdaları nın ekonomik değerleri içeriğindeki elementlerin türlerine , elementlerin birlikte oluşturdukları alaşımların türlerine , elementlerin genel kütleye göre oranına , elementlerin güncel emtia borsa fiyatlarına , döviz kurlarına , geri dönüşüm için kullanılan yakıt kimyasal elektrik enerjisi gibi girdi maliyetlerine , uluslararası lojistik fiyatlarına göre şekillenen dinamik fiyatlardır.

Fakat detaylı olarak incelendiğinde Elektronik Kart Hurdası Fiyatları 2023 yılında zirve seviyelere çıkmıştır, fiyat değişiklikleri incelendiğinde aşağıdaki gibi bir ilişki gözlemlenmektedir.

Elektronik kart hurdaları içerisindeki element oranları genellikle türlere göre değişken olsa da bir tür için zaman içerisinde pek bir değişiklik göstermez gibi düşünüyor olsa da bu yanlıştır, her zaman için zaman ilerledikçe aynı sınıfa ait elektronik kart hurdaları içerisindeki element miktarları azalmaktadır. Şöyle bir mantık çok doğrudur 20 yıl önce üretilen bir bilgisayar içerisinde yer alan anakart hurdası üzerindeki kıymetli maden miktarı ile 5 yıl önce üretilen bir bilgisayar üzerinden çıkan hurda anakart üzerindeki geri kazanılabilir maden miktarı farklıdır ve yeni olanda daha düşük miktarda vardır.

Yine elektronik hurdaların fiyatlarının belirlenmesinde içerisinde yer alan elementlerin türleri ve genel kütleye oranları önem taşımaktadır, örneğin 1 tonda %15 bakır içeren bir elektronik kart hurdası içerisinde 150 kg bakır bulunur, aynı şekilde %8 aluminyum içeriyorsa da 80 kg kadar da aluminyum bulunur bu değerlendirme yapıldığında tüm elementler ve geri kazanımı mümkün olmayan karbon vb elementler düşünüldüğünde ilgili elektronik kart hurdası içerisindeki kimya tamamen belirlenmiş olur. Bu elementlerin geri kazanılabilir miktarları ilgili elektronik kart hurdasının ekonomik değer toplamını oluşturur.

Geri kazanılabilir her çeşit element saflaştırıldıktan sonra uluslararası emtia borsalarında ticareti yapılan hammaddelere dönüşürler ve emtia borsalarındaki fiyatlar da serbest piyasa mantığı ile hareket etmektedir, yani arz fazlasında emtia fiyatı düşerken talep fazlasında emtia fiyatları yükselmektedir, bu fiyat değişiklikleri de elektronik atıkların güncel değerlerine direkt etki eden faktörler arasında yer almaktadır.

Döviz kuraları da hurda elektronik fiyatlarına direkt etki eden başka bir faktördür çünki uluslarası piyasalarda ticaret genel olarak Amerikan Doları , Euro ve Sterlin parabirimlerine veya bunların paritelerine göre yapılmaktadır. Döviz kurlarındaki değişkenlikler bizlerin karşılaştığı yerel fiyatları direkt olarak etkileyen parametreler arasında yer almaktadır.

Tüm bunların üzerinde geri dönüşüm sürecinin tamamındaki maddi girdilerin tamamı yine elektronik atık fiyatlarını etkilemektedir, elektronik atıkların toplanması ayrıştırılması taşınması geri dönüşümünün yapılması süreçlerinin tamamındaki işgücü , hizmet ve mal maliyetlerinin tamamı geri dönüşüm maliyetini oluşturduğundan bu maliyetleri aşağı yada yukarı yönde etkilemekte olan her faktör elektronik kart hurdası nın fiyatını da etkilemektedir.

Tüm yukarıdaki faktörler beraber ve netice olarak değerlendiridildiğinde Elektronik Kart Hurdası Fiyatları 2023 yılında en yüksek seviyelere çıkmış ve bilişim ve geri dönüşüm sektörlerinin yüzünü güldürmüştür.

Şirketimiz her çeşit elektronik kart hurdası , bilgisayar hurdaları , elektronik kart hurdaları , hurda ram işlemci harddisk ve benzeri her çeşit ekipmanın alımını ve çevreci yöntemler ile geri dönüşümünü yapmaktadır. Tüm toplu elektronik hurdalarınızın peşin ödeme ve en yüksek fiyatlar ile satınalınması için bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55