Akıllı Telefon Hurdaları Cep Telefonu Hurdaları

Hurda Cep Telefonu Fiyatları 2022

Hurda Cep Telefonu Fiyatları 2022 yılında da artışını sürdürmektedir cep telefonu hurda fiyatları nın artışının 2022 yılında sürmesinin temel sebebi ise doviz ve metal fiyatlarındaki yükselişin devam etmesinden kaynaklanmaktadır. Her çeşit elektronik atık gibi hurda cep telefonu geri dönüşümü yapılarak ekonomik değer kazanır ve bu değer geri dönüşümden elde edilecek metaller ve bu metallerin fiyatı ile ölçülmektedir.

Hurda Cep Telefonu Fiyatları nın yüksek olmasının temel sebebi cep telefonu anakart hurdaları nın yüksek verimli geri dönüşüm değerinden kaynaklanmaktadır. Peki cep telefonu anakartları neden değerlidir sorusunun yanıtını izah etmeye gayret edeceğiz.

Cep Telefonu Anakartlarının Özellikleri

Cep telefonu anakartları elektronik sektörünün en yüksek seviyede gelişim gösterdiği ekipmanların başlarında gelir, bunun demel sebebi bir kredi kartı büyüklüğü ve iki kredi kartı ağırlığındaki cep telefonu anakartı nın bundan 15 yıl önceki kuvvetli bir dizüstü bilgisayardan daha yüksek işlem gücüne ve özelliğe sahip olabilmesidir. Yani cep telefonu anakartları nın çok yüksek seviyede elektronik özellikleri çok küçük bir hacimde sağlayabilecek kadar yüksek elektronik donanımı üzerinde barındırmasıdır.

5 cm x 8 cm yada daha küçük bir boyutta ve 20 gram civarlarındaki ağırlığındaki baskılı devre kartı üzerinde kurulu olan cep telefonu anakartları nasıl bu kadar yüksek seviyede bilişim görevini yerine getirmektedir. Bunun yanıtı elektronik bilimi ile mümkündür. Günümüzde1 cm boyutundaki bir işlemci ile bundan 20 sene önceki işlemcilerin yapabildiği büyün işlevler fazlası ile yapılabilmektedir veya 1 cm boyutundaki bir bellek çipi 128 gb veri depolayabilmektedir, buna ek olarak 1 cm boyutundaki bir iletişim devresi aynı zamanda bluetooth kablosuz ağ modülü ve gsm modem görevi alabilmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi çok küçük alanda çok yüksek elektronik ve bilişim görevi yapabilen entegre devre elamanlarının elektronik bilimi ve devre tasarımı yapılarak kredi kartı büyüklüğündeki cep telefonu anakartında kullanılması ile küçük bir akıllı telefon bir masaüstü bilgisayar , bir kablosuz telefon , bir gsm şebeke modemi , bir kablosuz alıcı verici , bir bluetooth cihazı , bir ekran , bir bilgisayar ve bir radyo , bir gps cihazı , bir profesyonel fotoğraf makinesi ve bir profesyonel kamera işlevini tüm donanımları ile birlikte 100 gramdan hafif ağırlığı ile yapabilmektedir.

Hurda cep telefonu anakartları neden değerlidir ?

Yukarıda izah ettiğimiz gibi Hurda cep telefonu anakartları çok yüksek seviye elektronik bileşenleri çok küçük ve hafif bir devre kartı üzerinde taşır ve çok çeşitli üst seviye bilişim görevlerini yapabilir.

Bu kadar yüksek seviye elektronik bileşenlerin üretilmesinde kullanılan elementler yalnızca ağır metaller değildir, bu kadar yüksek veri işleyebilen devre elemanlarının üretiminde altın gümüş ve paladyum gibi kıymetli madenler ve yaklaşık 5 6 çeşit daha element kullanılmaktadır.

Tüm devre elemanlarının üretiminde kullanılan alaşımlar içerisinde yer alan nadir metaller ve kıymetli madenler sayesinde bu kadar yüksek seviye bileşenlerin üretimi mümkün olmaktadır. Elektronik atık geri dönüşümünün temel prensibi de her çeşit elektronik atık içerisinde yer alan her çeşit elementin geri dönüşümünün yapılması ile ekonomik değer kazanmasıdır.

Yani Hurda cep telefonu anakartları eser miktarda kıymetli maden ve nadir metal içerirler ve elektronik atık geri dönüşümü yapılarak elde edilen altın gümüş paladyum platin ve bakır madenlerinin değeri cep telefonu hurdaları nın değerini oluşturur.

Hurda cep telefonu anakartları üzerinde bu elementler normal bilgisayar hurdalarına göre yaklaşık olarak 4 5 kat daha fazla bulunuyor olduğundan cep telefonu hurdası nın değeri de bilgisayar hurdaları na göre daha yüksektir.

Hurda Cep Telefonu Fiyatları 2022

Hurda Cep Telefonu Fiyatları 2022

Hurda Cep Telefonu Fiyatları 2022

Hurda Cep Telefonu Fiyatları 2022 yılındaki yükselişi cep telefonu anakart hurdası içerisinde yer alan element miktarları değişimi ile olmamıştır, cep telefonu hurda anakartı üzerinde yer alan element miktarları geçen yıllar içerisinde artmaz , hatta gelişen üretim becerileri ve artan element fiyatları sebebi ile üretim maliyetlerini düşürmek maksadı ile tüm elektronik ürünler içerisinde yer alan kıymetli maden oranları azaltılmaktadır. Yani her geçen yıl elektronik atıklar içerisinden elde edilebilen element miktarları oransal olarak düşmektedir.

Geri kazanılabilen elementler düşüyor olsa da emtia fiyatlarındaki artış , madencilik kaynaklarından elde edilen elementlerin maliyetinin artması , döviz fiyatlarındaki artış ve elementlerin tüketiminde oluşan hızlı artış sebebi ile her çeşit dünya elementinin fiyatı artmaktadır.

Yani dünyada demir bakır aluminyum kalay kurşun gibi toprak elementleri ve altın gümüş paladyum platin gibi nadir metallerin tüketimi her yıl artmakta ve madencilik ile elde edilebilen bu elementlerin elde edilme maliyetleri de hızla artmaktadır. Tüketimdeki artış ve üretim maliyetlerindeki artış bu elementlerin piyasa fiyatlarında yükselişe sebep olmaktadır. Yani üretim maliyetleri artmakta ve talep de artmakda olduğundan alım satım fiyatları yükselmektedir, bu doğal bir sonuçtur.

Alım satım fiyatları dünya üzerindeki metal borsalarında olduğundan ve bu fiyatlar dolar euro yada sterlin biçiminde olduğundan bu artış Türkiyedeki hurda fiyatlarına daha farklı yansımaktadır çünki para birimleri arasındaki kur farkı da Türkiyedeki fiyatları yükseltmektedir.

Özetle maden fiyatları her sene artmaktadır ve maden fiyatları da döviz cinsi oluştuğundan kurlardaki artışlar da elektronik hurda fiyatlarını bir kez daha artırmaktadır.

Bu sebeple 2022 hurda cep telefonu fiyatları da tarihi zirvesini bulmuş durumdadır, geçmiş dönemde hiçbir zaman cep telefonu anakart hurdaları bu kadar yüksek değere ulaşmamıştır.

Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım Prosedürleri

Son yıllarda elektronik atıkların geri dönüşümünden önce geri kazanımı yapılabilen elektronik cihazlar veya parçalarının da tekrar kullanımı teşvik edilmektedir. Yani bir cihazın tekrar kullanılması veya parçalarının kullanılması veya tamir edilerek kullanılması geri dönüşümünün yapılmasından daha mantıklıdır. Bu sebeple her çeşit elektronik atık geri dönüşüm yapılmak yerine tekrar kullanılabilir parça ve donanımlarının kullanımına gayret edilmektedir.

Cep telefonu hurdaları nın da yeniden kullanılabilir parçalarının bulunabilmesi sebebi ile son yıllarda cep telefonu anakart hurdalarının belirli türlerinin değerleri yükselmiştir. Özellikle Android akıllı telefon anakartları bunun için önemli bir örnektir, tekrar kullanılabilir parçalar bulunabiliyor olması sebebi ile android cep telefonu anakart hurdaları zaman zaman normal cep telefonu anakart hurdalarına göre 2 yada 3 kat değerlere ulaşabilmektedir.

Şirketimiz kuvvetli uluslararası bağlantıları bulunan ve her çeşit elektronik atığın geri dönüşümünü çevreci tesislerde yapmakta olan bir elektronik atık geri dönüşüm şirketidir, Hurda Cep Telefonu Fiyatları 2022 yılında azami seviyelere çıkmıştır ve şirketimiz daima en yüksek fiyatları sağlamaya gayret etmektedir ve hiçbir yüksek hacim sınırlaması olmaksızın tüm alımlarını peşin olarak yapabilmektedir.

Her çeşit cep telefonu hurdaları , cep telefonu anakart bord hurdaları , cep telefonu pil hurdaları , cep telefonu ekran hurdaları gibi her çeşit hurda cep telefonu ve hurda cep telefonu anakartı için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55