Anakart Hurdaları Elektronik Hurdaları

Hurda Anakartlar Ne İşe Yarar

Hurda Anakartlar Ne İşe Yarar bazen hepimizina aklına gelmekte olan bir sorudur, kullanmakta olduğumuz elektronik ürünlerin tamamının içerisinde anakartlar bulunmaktadır ve bu anakartlar kullanım süreleri dolduktan sonra genellikle hurda anakartlar haline gelirler ve bu anakartların ne işe yaradığını bir çoğumuz merak ederiz.

Hurda Anakartlar Ne İşe Yarar sorusunun tek bir cevabı vardır hiç bir işe yaramaz ve hiç bir işe yaramadığı için geri dönüşümleri yapılır ve elektronik atık geri dönüşümü yapılarak anakart hurdaları nın üretiminde kullanılan elementlerin geri dönüşümü yapılır ve yeniden hammadde haline gelirler.

Elektronik dünyasının neredeyse tamamı bakır a bağımlıdır, en ekonomik ve en iyi iletkenlerden biri olan bakır her çeşit elektronik cihazın üretiminde en yaygın olarak kullanılan elementtir ve elektronik atık geri dönüşümünün en temel çıktısı bakırdır, elektronik atıklar yani en temeli anakart hurdaları içerisinde bulunan bakır ın geri kazanılması en temel hedeftir.

Bakır a ek olarak demir aluminyum gibi ağır metaller tantalyum gibi nadir metaller platin paladyum gümüş ve altın gibi kıymetli madenlerin geri kazanımı elektrnoik atık geri dönüşümünün en temel çıktılarıdır ve bu geri dönüşüm sayesinde dünyada kirletici olarak yer alacak olan elektronik atıkların ekonomik değer kazanması ve doğayı kirletmemesi sağlanmaktadır.

Elektronik atık geri dönüşümü yapılabilen ekipmanların tamamı her çeşit elektronik atık içerisindeki saf elektronik bölümlerdir, her çeşit elektronik ürün insanların kullanımı için dizayn edilmektedir ve sadece elektronik malzemelerden oluşmaz, gövdeleri montaj elemanları ve fiziki yapılarını oluşturan malzemeler genel olarak metaller ve plastiklerden oluşurlar ve tamamen metal ve tamamen plastik olan malzemeler geleneksel metal ve plastik geri dönüşümü yapılan bölümlerdir.

Tesise kabulu yapılan elekronik atıklar önce ön fiziki ayrıştırma ile ayrıştırılır ve metalller plastikler ve elektronik bileşenler ayrıştırılır, elektronik bileşenler elektronik atık geri dönüşümü ve rafinasyon süreçleri izlenerek saflaştırılmış elementlere dönüştürülür ve bu saflaştırılmış elementler tekrar endüstri girdisi haline gelirler.

Geri kazanım sonrası ortaya çıkan elementlerin ekonomik değeri yüksektir bu sayede elektronik atıklar en değerli katı atıklar haline gelirler. Ekonomik değerlerine ek olarak çevresel faydaları da düşünüldüğünde elektronik atık geri dönüşümü çok önemli bir çevre faaliyeti de olarak karşımıza gelmektedir.

Geri kazanım yapılan elementler geri kazanılmayıp doğaya diğer katı atıklar gibi çözülme için terk edilmiş olsalar tekrar doğaya karışmaları 100 ile 1000 yıl gibi süreler alacak ve bu sürede dünyayı kirletmeye devam edeceklerdir, ayrıca elektronik atık geri dönüşümü yapılarak elde edilen elementleri geri kazanmak yerine tek elde edilme yöntemi olan madencilik sahalarından elde edilmeye çalışılsa ekonomik maliyetleri 5 kat daha fazla olacaktır ve binlerce ton su kullanılacaktır ve binlerce ton yakıt kullanılması zorunlu olacaktır.

Bu sebeple elektronik atık geri dönüşümü hem ekonomik hemde ekolojik faydaları bulunan çok önemli bir hizmettir. Hurda Anakartlar Ne İşe Yarar sorusunun cevabı da artık sizin de şüphe duymayacağınız gibi geri dönüştürülerek ekonomik fayda sağlanmasına , doğanın korunmasına ve dünyada sınırlı olan maden kaynaklarının korunmasına , daha az enerji ve su tüketilerek çok daha ekonomik elementler elde edilmesine olanak sağlarlar.

Şirketimiz her çeşit çevre izinine sahip bir elektronik atık geri dönüşüm tesisidir ve elinizde bulunan her çeşit toplu elektronik atığın alımını yapabiliyoruz. Tüm toplu elektronik bilgisayar bilgi işlem ağ cihazı ve cep telefonu gibi elektronik atıklarınızın peşin ödeme ile en güncel fiyatlar ile satınalınması için lütfen bizi arayarak fiyat teklifi alınız 0 555 800 50 55